6 april 2013

Nyfiken liten kise ♥ curious little kitteh

Mollys scrapbooking har en Gäst-Dt-tävling och jag var ju så klart tvungen att försöka ;)
 
Jag verkligen älskade mitt kit – precis mina färger ♥ men jag har inte jobbat så mycket med Glitz papper tidigare så jag fick ta på mig tänkarmössan en stund för att knäcka hur jag skulle kombinera dem med min stil.
De mönstrade papperna var så vackra och på sitt sätt redan “färdigscrappade” men kändes samtidigt lite platta. Jag bestämde mig därför för att jobba med olika nivåer och det första jag gjorde var att fixa en rosett av det turkosa spetsbandet. Eftersom jag ville sätta en kamé i mitten ville jag ha rosetten platt i mitten och knöt ihop den med sytråd istället för att knyta den. På så vis är det också enklare att få den jämn. 
 
 
 
Nu var det dag att skapa en “Petra”-bakgrund; Med masker och distresser på det vita cardstock som bas la jag lite slumpvis masker och färgade in med tre olika distresser.
Sen tog jag fram min bästa sax och klippte ut den vackra randiga ramen och behöll rosen i ena hörnet, distressade kanterna med iced spruce och fäste ramen med 3Dkuddar på bakgrunden. Jag klippte också ut den vackra doily-bannern och fäste med 3Dkuddar. 
 
 
 
Av de mönstrade papperna som fanns kvar klippte jag några fyrkantiga bitar i olika storlekar och 3 vimplar (och distressade alla kanter). Jag la också en fotomatta av den turkosa cardstocken bakom fotot för att lyfta det från bakgrunden. Jag testade mig fram lite tills jag hittade en komposition som funkade mot bakgrunden och petade in doilyn och sydde ihop allt. Genom att sy får man både en extra dekoration och slipper bubbliga paper p.g.a. klistret.
 
Jag fäste bokstäverna på en bit plast och klippte ut för att få känslan av att de flyter ovanpå och limmade på.


Så la jag till de sista detaljerna och sen var det klart. 


Material:
CS – vit slät, turkost criss-cross
PP – Glitz Hello Friend Collection
Dekorationer: Turkost spetsband, hjärtpins, kaméer, Wood veneer kamera, hjärt-doily, rosa klämma.
Alfabet: Doodlebug design “Love letters”
Allt ovan fanns med i kitet
Övrigt: Masker från Crafter’s Workshop. Distress ink (Tatered rose, peacock feathers, iced spruce, spiced marmelade) . 3D kuddar, maskinsöm och en skarp sax
 
Nu håller jag tummar och tår och hoppas på en gäst-DT-plats så klart 


Signatur

3 kommentarer:

Bente Fagerberg sa...

Underbara detaljer Petra. Du lyckas verkligen bra att göra de 'ovana' Glitz papprena till dina egna!Gillar alla de härliga detaljerna du placerat på vänstra sidan mee titlen doilyn och den coola kameran!!
Awesome!!

Hilde Aaslund aka Scoobie sa...

For en herlig mix av teknikker og materialerog du klarer også å kombinere shabby/grafiske mønstre på en utmerket måte som ser helt naturlig ut! Fabolous!

Christin aka Umenorskan sa...

Jättefin !