8 juni 2010

Lite tips och trix

Jag har skapat ännu en layout med de underbara Basic Grey Basic-papperna men ville ha en annan form och mindre fyrkantigt .
Jag valde ut ett annat papper med formen som jag önskade och sen ritade jag på baksidan av pappret som hade rätt färger, och klippte ut. Jag chalkade kanterna för att få en snygg och proffsig finish på mitt hemmaklipp.
Jag ville också ha med en av de snygga Jenni Bowlin BINGObrickorna, men den var för stor för att passa på layouten så jag skar av en kant och monterade på fotot.


Vimpeln är utskuren med silhouetten i brun vinyl och sen har jag bara handklipps små trianglar av 2 olika papper från BASIC-serien. Även fågeln är utskuren i vinyl med Silhouetten. Ögat kommer från pärlbandet, helt enkelt en pärla som ramlade av och det kan man ju inte slänga :).

Lite tips och trix vid montaget... för att förenkla....
Först klippte jag en remsa av crepe-pappret.
Sen chalkade jag det lite ojämnt runt om.

Jag veckade det lite och sydde på det på bakgrundspappret
För att förenkla sydde jag fast fotot på fotomattan innan jag fäste det på bakgrundspapprat - enklare att hantera mindre enheter i symaskinen.

När jag monterade biljetten med staples så nådde min häftapparat inte ända in så jag la ett korkunderlägg under, häftade fast och vek in häftan på baksidan efteråt.Allt material JP Hobby:
Övrigt: självhäftande vinyl, staples, maskinsöm, chalk


ps Layouten är gjord efter den här skissen:Den och många flera hittar du på JP skissen

2 kommentarer:

Jennie sa...

Snyggt, crepebandet är hur snyggt som helst och fågeln är läcker!
Och nya molnen :) me like a lot!

Anonym sa...

Så snyggt! Kan inte låta bli att kommentera bilden, den gillar jag skarpt!