11 maj 2010

I vitt och svart och svar och vitt

och några få detaljer i grönt och blått.

Båda de här Layouterna går i den svart-vita färgskalan. Båda har en bas av Inkidos enkel scrapwell. Båda har mönstrade papper från Maja Design. Båda har "hemmagjorda" blomrankor av olivgrönt bladband och blekblå bukettblommor och silverdekorationer. Ändå blir helheten ganska olika. Kanske för att jag valt ett svart/vitt foto på den ena och 2 färgfoto på den andra. Eller så kanske de ändå är rätt lika???

På den första layouten finns ett foto på mig själv som liten. Jag hittade det in min mammas gömmor, skannade in det och framkallade en kopia, lite större än orginalet. För att få en gammaldags känsla har jag filat lite på kanterna på fotografiet och sedan färgat in kanterna (som en vinjettering) med svart chalk. Även de mönstrade papperna har jag chalkat efter att jag skurit ut den rätta storleken.

Eftersom titeln är "När mamma var liten" så tyckte jag att det passade att låta titeln gå runt en klocka. och för att få känslan av rörelse på layouten har jag fortsatt titelns form ut genom papperna (genom att riva up dem och vika ner) och ut på bakgrundswellen med små strassstenar för att avsluta med en silverfjäril. Favoritlomrankan fick så klart också vara med.
Material (allt från JP Hobby):
Bokstäver: American Crafts Remarks
Övrigt: Chalk Charcoal.Material (allt utom titelstickers från JP Hobby):
Dekorationer: Inkido strass-stenar, Tim Holtz Ornament plate, JPs bladband, Bukettblommor, Vinylfjäril utskuren med silhouetten, Skelettblad, Emaljerade charms, Silver löv, Vit rud metall dekoration
Övrigt: Chalk Charcoal, bokstavsstickers.

2 kommentarer:

Scoobie sa...

Oi, så stilige begge to.
Særlig likte jeg den øverste med alt sorte og hvite. Og sommerfuglen som "spretter ut øverst, gir herlig dynamikk til layoutn!

Scrapwellen har jeg aldri sett før, men den tror jeg jammen jeg får skaffe meg.

Gurkiss Scrappande sa...

Jätte snygga LO´s *nickar*

Kram Gurkiss