1 maj 2020

I love bubbles .:. Art journaling .:. using Vicki Boutin bubble technique

I förra veckan blev jag utmanad av Karin att testa en cool teknik som hon sett Vicki Boutin använda.
Jag kollade på Vickis tutorial och blev helt hooked.
Vi bestämde en CYBER-scrapdate, det är ett antal mil mellan oss och svårt att träffas på riktigt och kanske var det bäst så då det skvätter en hel del..
Vi preppade med vaxduk, stora glas, vatten, diskmedel, akrylfärg, en sked, hushållspapper,sugrör och sedan satte vi igång.

Det gäller att ha akrylfärg av bra kvalitet med mycket pigment för att få riktigt snygga mönster. Det vi gillade bäst var Dylusions, Dina Wakley, och Primas Impasto. Tänk på att inte ta så mycket diskmedel, blir det för mycket skum får du ”skumma av det” och lägga på ett hushållspapper bredvid. Försök också att verkligen blanda färgen med en sked så att du inte får stora pluppar med färg istället för bubblorna du vill åt.

Det är också snyggast om pappret har bra kvalitet. Min favorit var Foundation paper (Vicki Boutin) samt akvarellpapper. Men det blir också snyggt på Cardstock.

Jag valde att också göra en art journaling-sida med bubbeltekniken.







Här hittar ni Karins skapelse:
https://ciliinpapers.wordpress.com/2020/04/27/bubbelteknik-med-sugror-ala-vicki-boutin/


Material:


#Scrapbooking #DESIGNinPAPERS #MittKreativaKaos #PaperCraft #primamarketinginc  #ArtJournal #ArtJournaling #PinkPaislee #PaigeEvans #creative #inspiring #crafting  #Horizon

Inga kommentarer: